post

НАП започва проверка дали строящите се търговски центрове не прикрива схеми за пране на пари, съобщи bTV. В момента само в София в процес на строителство са няколо забележителни по размер мола – на бул. “България” и “ул. “Тодор Каблешков” – Bulgaria Mall, Paradise Centre на ул. “Сребърна”, South Ring Mall до магазина на IKEA, както и един мол в кв. “Люлин”. В процес на изграждане са и обекти в Бургас, Шумен, Сливен.

В страната пък функционират 21 мола. Общата търговска площ е близо 900 хиляди квадратни метра.

Дали са вложени 10 или 15 хиляди кубика бетон в един строителен обект е много трудно за доказване, но пък разликата може да докара една много солидна сума възстановен ДДС за строителя, коментират от агенцията. Затова данъчните са решили да правят наблюдение на място на самия строителен обект, както и при доставчика – дали заявката към него е реалиситчна.

„Очевидно, че той няма да може извърши проъчка за 1 млн. лева под форма на строителни услуги, когато строителите, работещи за него са само трима”, заяви Росен Бъчваров, говорител на НАП.

Данъчните уверяват, че обект на наблюдение вече са и големите строителни обекти – магистрали, първокласни пътища, както и новоизграждащата се част от Околовръстния път.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *