post

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски очаква германски оператори да участват в бъдещите концесии на пристанища и летища в България. Това стана ясно по време на среща на българската правителствена делегация, водена от премиера Бойко Борисов, с ръководството на Източния комитет на германската икономика(ИКГИ), съобщиха от транспортното ведомство.

Министър Московски, посочи че в сектор “Транспорт” България работи традиционно добре с немски компании. Пример за това са и серията разговори с пристанище Хамбург, които са проявили интерес към бъдещи концесии.

В момента тече анализ за концесиите, който трябва да приключи в следващите 2 месеца. „Водят се разговори с летище Мюнхен за концесии на български аерогари“, каза още Ивайло Московски.

Междувременно стана ясно, че немската компания Deutsche Bahn чрез дъщерното си дружество “Шенкер България”, която има логистичен парк у нас, проявява интерс към приватизацията на “Товарни превози”. Това стана ясно по време на участието на министъра на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков с представители на германския бизнес, организирана от Източната комисия на германската икономика, информира пресцентърът на МИЕТ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *