post

Десет нови търговски комплекса ще бъдат открити в някои от най-големите градове в България – София, Пловдив, Варна, Бургас, Стара Загора и Плевен, съобщава Труд.

София ще се сдобие с два нови мола до края на 2012 г., като единият от тях ще се превърне в най-големия търговски център в България. Той ще се намира на бул. Черни връх и ще носи името Paradise Center. Наемната му площ ще бъде 80 000 кв.м.

Другият комплекс ще е разположен в южната част на града, на ъгъла на бул. България и бул. Тодор Каблешков. Той ще се нарича Bulgaria Mall, a търговската му площ ще е 33 000 кв.м, като сигурен наемател е веригата за бързооборотни стоки Carefour.

Дългоочакваният мол в най-населения столичен квартал Люлин най-вероятно ще бъде открит в първите месеци на 2013 г. Той ще носи името Mega Mall Lyulin.

За същата година е предвидено и откриването на залепения до Ikea на Околовръстното шосе Sofia Ring Mall.

Вторият по брой на новопостроени търговски комплекси град в България ще бъде Бургас. Там се очаква да бъдат открити още два мола – Галерия Бургас и Странд.

Галерия Бургас ще стане факт в началото на туристическия сезон на 2012 г. Ключови наематели там ще бъдат хипермаркетът Roda, мултиплексът Cinema City и бутиците за дрехи Zara и Bershka. В сградата е предвиден и голям фитнес център, а цялата търговска площ е 36 000 кв.м.

Концепцията за Странд, който ще бъде открит през лятото на 2012 г. се доближава максимално до оригиналната версия на моловете зад океана. Комплексът ще представлява покрита търговска улица, около която ще са разположени магазини и заведения. Центърът ще притежава и мултиплекс с осем кинозали.

В известната с големия брой молове Варна за 2012 г. е предвидено откриването само на един нов търговски комплекс – Галерия Варна.

През пролетта ще отворят врати и дългоочакваните моловете в Пловдив (Марково тепе), Стара Загора (Carefour Center) и Плевен (Mall Pleven).

Редактор: Ина Папазян

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *