post

Близо 8 млн. лв. ще бъдат вложени в предстоящите текущи ремонти на републиканската пътна мрежа през април и май. С тези средства ще бъде изкърпена около 308 хил. кв. м пътна инфраструктура, съобщи министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова.

На ниво договор постигнатото средно понижение на цените е над 10% с 29 фирми. Най-голямо намаление на единичните цени е постигнато в областите Пазарджик, Сливен, Търговище, Разград, Стара Загора и Шумен. Максималният постигнат размер на отстъпка достига до 99% за единична цена.

Разплатеното за зимно почистване до средата на февруари е около 35 млн. лв. Около 830 хил. лв. е размерът на санкциите за фирмите, които не са изпълнили снегопочистващите дейности с необходимото качество. Всички средства от глоби ще бъдат използвани за текущи ремонти, каза министър Павлова.

Програмата на АПИ с предстоящите текущи ремонти на републиканската пътна мрежа през месеците април предвижда изкърпването на над 135 хил. кв. м за над 3,3 млн. лв. с ДДС. През месец май са заложени още 173 хил. кв. м за 4,6 млн. лв. с ДДС. Докато се извършват ремонтните дейности на пътната инфраструктура ще се въвежда временна организация на движението.

„Обръщам се към водачите на МПС да проявят търпение заради ремонтите. Налага се всички да приемем това временно неудобство, за да може да се пътуваме след това по-безопасно и по-комфортно”, каза инж. Лазаров.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *