post

Проект за скоростен път Русе – Свиленград – Истанбул представи в сутрешния блок на bTV регионалният министър Лиляна Павлова. По думите й, целта на маршрута е да поеме основният товар, който идва от турската граница към вътрешността на страната и така да облекчи трафика.

Павлова обясни, че са изграждането на 300 км път ще се търси инвеститор, който ще може да събира тол такса между 10 и 15 лв за целия участък. Ние гарантираме трафик по този маршрут. Изчисленията показват, че на денонощие тук минават по най-малко 7 000 превозни средства, като голяма част от тях са тежкотоварни камиони, подчерта Павлова. Според нея подобен проект би бил в интерес на инвеститори от Оман или Катар.

Според регионалният министър ако всичко върви по план проектт може да се реалзиира в рамките на 3 г – 1 за проектиране и две за реализацията му. Това ще бъде важен маршрут, който ще промени пътната карта на региона, каза още Павлова.

На въпрос от кога ще пътуваме по магистрала до морето министърът потвърди датата 1 юли като пусков срок за пътя до Сливен. “В края на месец юни ще бъде готов и пътен възел Бургас – Меден рудник и така ще облекчим трафика към Созопол”, съобщи тя.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *