post

Министърът на регионалното развитие и благоустройство Лиляна Павлова откри рехабилитирания 12 км участък между Цалапица и Съединение, съобщи радио „Фокус”-Пловдив. Макар и малка, отсечката е важна, защото е връзката на населението с магистралата, каза министър Павлова. Този пътен участък не е ремонтиран повече от 28 години, а от 2005 г. е в критично състояние, тъй като пострада от наводнение. За този път са получавани множество сигнали с искане да бъде рехабилитиран по-скоро. Сега, със средства от бюджета в размер на 1,7 млн. лв. пътят е напълно рехабилитиран.

До два-три дни ще бъде довършена и маркировката по него.

Министър Павлова изтъкна, че по проект за пътя са били отделени 9 млн. лв., но благодарение на технологията студено рециклиране, която е икономична, пътят е направен за значително по-малко средства, но с добро качество. Тя изтъкна, че са ползвани обратно материалите, махнати от разрушения път и те ще бъдат вложени в банкетите. Този участък е част от голям проект на стойност 40 млн. лв.

До края на годината ще бъде започната процедура за изпълнител на рехабилитация от участъка от автомагистрала „Тракия”, на територията на Пловдивска област, от 119 до 133 км, съобщи инж. Лазар Лазаров, председател на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура”. В момента се завършва проектирането на този участък. Продължава и строителството на пътен възел „Скобелева майка” към Асеновград. В сряда ще се проведе среща, за да бъдат уточнени някои детайли около този проект. До месец приключва и процедурата за изпълнител на пътя Брезово-Раковски, който ще бъде рехабилитиран по Оперативната програма “Регионално развитие”, също през лятото.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *