post

Проектирането и строежът на кръстовището на Лъвов мост в София ще започне догодина. Това съобщи зам.-кметът Любомир Христов, който днес провери строителството на кръстовището на две нива при булевардите „Акад. Ив. Евст. Гешов” и „Георги Софийски”. Още три такива кръстовища трябва да се направят с парите от заема от ЕИБ, за да се подобри трафика по най-ключовите кръстовища в София.

Следващата година се очаква да започне и строителството на естакадата в съседство на булевардите „Гешов” и „България”. Тече строителството и на кръстовището при телевизионната кула в София.

През следващата седмица ще бъде пуснато за движение първото готово кръстовище на две нива, което се намира на булевардите „Сахаров” и „Ляпчев” в Младост. „В момента текат довършителни работи – полагане на маркировки, почистване на обекта. До края на неделния ден ще приключат всички строителни дейности в района и ще стартират процедурите по изпитание на съоръжението и въвеждането му в експлоатация”, обясни Христов, цитиран от Дарик.

Няма забавяне при другите кръстовища на две нива, които се правя в София, каза още Христов и обяви, че от 7 юли ще бъде затворено изцяло за движение участъкът от бул. „Акад. Ив. Евст. Гешов”, където се строи кръстовището. До 11 декември автомобилите ще се движат само по локалните платна. „Поетапно ще бъдат извършвани различни дейности по изграждане и преместване на топлофикационните колектори, ВиК-връзките в директното трасе и същинските строителни дейности”, заяви Христов.

Очаква се това кръстовище да е готово до февруари догодина.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *