post

София вече разполага с буферен паркинг, в който част от местата са пригодени за автомобили с газови уредби. Това ще е единственият подземен паркинг в столицата, изграден по правилата за паркиране на този тип коли.

Той се намира в столичния квартал „Надежда” до новоизградената метростанция „Бели Дунав”, която е под кръстовището на булеварда. Капацитетът му е 480 места и ще заработи с пускането на втория метродиаметър в началото на септември, каза кметът на София Йорданка Фандъкова, цитирана от в. “Преса”.

Пуснато е вече движението по бул. „Ломско шосе” между улиците „Бели Дунав” и „Обелски път”. Поради ремонт този участък от един километър дълго време беше блокиран и създаваше големи задръствания. Заедно с пътните платна са изградени два нови моста над река Какач. Ремонтът му е струвал 3,7 млн. лв. от бюджета на кметството.

Още няколко тапи в трафика предстои да бъдат отпушени в следващия месец, обеща Фандъкова. Днес пускат колите по първата в София естакада в „Младост”.

На 15 август ще се отпуши след ремонт и бул. „Черни връх”, а в края на месеца – бул. „Мария Луиза”.

През септември ще завърши реконструкцията на бул. „Братя Бъкстон” в участъка от ул. „Тодор Каблешков” до Околовръстния път.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *