post

Модерен паркинг за 500 камиона ще бъде изградена в района на Дунав мост, където се намира старият ГКПП. Това съобщи в в Русе министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски, предаде БГНЕС, цитиран от econ.bg.

Теренът от 60-65 дка вече е прехвърлен от Министерството на финансите на областна администрация. Една част от него ще остане в разпореждане на Агенция “Митници” за митнически склад и за помещения за Гранична полиция. Останалата територия е включена в идейния проект за новия паркинг, чието изграждане ще започне, след като се приеме на второ четене Законът за публично-частното партньорство.

Паркингът ще има всички необходими битови условия, тоалетни, осветление, стоянки за тировете, за да изчакват шофьорите спокойно.

В рамките на година и половина на територията на цялата страна трябва да бъдат изградени общо 21 паркингови съоръжения за тежкотоварни автомобили. Обособяването на тези места е необходимо, заради въведеждането на  ограничения за движение на тирове през почивните дни и през официалните празници, информира Дарик радио.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *