post

Изготвя се проект за шумоизолация на кръстовището на две нива на булевардите „Георги Софийски” и „Акад. Иван Гешов”, съобщи зам.-кметът на София Любомир Христов при инспекцията на ремонтните дейности на кръстовището.

В момента се изготвя допълнителен акустичен проект, който ще е готов до понеделник и тогава ще има среща с гражданите, за да се покаже ефектът от допълнителните мерки, които биха могли да се предприемат, за да се понижи допълнително шумовото ниво в този участък, информира Дарик.

Припомняме, че преди дни живущите в района на кръстовището подадоха искане за промяна на плана заради шума, който се очаква да идва от преминаващите коли.

Зам.-кметът припомни, че София е първият град в страната, в който са предприети мерки за шумоизолация, а именно шумозащитните стени на бул. „Брюксел”. Той посочи, че според замервания на кръстовището няма необходимост от предприемане на подобни мерки.

Проектът е на стойност близо 12 млн. лева и е първа фаза от предстоящо изграждане на кръстовище на две нива на бул. „Гешов” и бул. „България”, с което ще се завърши т.нар. „малък градски ринг”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *