post

Градинката бе открита вчера от Димитър Сичанов – кмет на Панчарево, Ралица Маджарова, директор на дирекция „Зелена система” от Столична община, Джим Ъркхарт – директор на Англо-Американското училище и други.

Децата веднага изпробваха съоръженията с уникален дизайн и приказни имена –  Горска колибка, Диви ягодки, Препятствията на гората, Къщичка на дърво и Хълм на приключенията.

“Такъв новаторски подход досега не е прилаган в България, а като се замислим е логично деца да проектират забавленията за деца” – сподели госпожа Игнатова, отговорник на проекта и бизнес мениджър на Англо-Американското училище в София.

Съоръженията са разположени в зоната за отдих Панчарево-плажа и са на разположение на всички жители и гости на района. Проектът е дарение от Англо-Американското училище и с него стартира модернизацията на над 5000 кв. м. зона.

“Това е чудесен старт на инициативата за придаване на нов облик на тази крайпътна част от район Панчарево-плажа. Целта на общината е да създаде нови условия за спорт и почивка на различни възрастови групи – надяваме се и други компании и съмишленици да последват примера на Англо-Американското училище и да се включат в инициативата”, коментира кметът Сичанов.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *