post

Двама министри искат шатрата на Централна гара, проектирана от арх. Жеко Тилев. Дали съоръжението ще отиде при военния Аню Ангелов, или спортния Свилен Нейков, ще стане ясно в края на другата седмица, когато шатрата ще бъде демонтирана, съобщи „24 часа”.

Още през лятото Нейков поискал съоръжението за покритие на спортни прояви. Един от вариантите е то да замести спукания балон на кортовете на „Българска армия”, другият – да се ползва от някоя от спортните бази.

Военното министерството обаче имало идея шатрата да покрие някои от експонатите, изложени на открито в Националния военноисторически музей. Специалисти дори вече са направили оглед на съоръжението.

Платнището на шатрата се скъса през февруари. Оттогава общината иска да демонтира съоръжението. Свалянето е планирано за края на другата седмица и ще продължи няколко дни.

В момента се изготвя проект за демонтажа и планове за спиране на движението и ограничаване на пешеходния достъп, обясни шефът на общинската дирекция по контрол на строителството Влади Калинов.

Съоръжението ще бъде свалено от „Главболгарстрой”, без общината да плаща за операцията.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *