post

Концернът АББ, произвеждащ  оборудване за електропреносната мрежа и промишлеността, инвестира около 23 млн. долара в нова фабрика в България, съобщиха от компанията. Новият завод на зелено ще бъде четвъртото предприятие на АББ в България, който се намира района на Пловдив и ще осигурява продукти за ниско и средно напрежение.

Производствената база ще бъде построена върху обща площ от около 15000 кв. м. и трябва да бъде пусната в действие до края на 2013 г. Това е втората мащабна инвестиция на АББ в района на Пловдив, като първият завод бе построен през 2009 г., в когото в момента работят над 700 души.

Заводът в района на Пловдив ще играе ролята на вътрешен доставчик на АББ на продукти с ниско и средно напрежение. Когато заводът бъде завършен изцяло, в него се очаква да работят около 600 души.

АББ функционира в България чрез три компании в пет различни локации. Трите производствени бази на АББ са разположени в Петрич, Севлиево и Раковски. Новата инвестиция на зелено ще бъде четвъртото предприятие на АББ в България. С него общият брой на служителите на АББ в България ще достигне 1800.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *