post

През март предстои да започне обновяване на зоната за хранене, която се намира на ниво 2 в мола “Сити Център София”, съобщиха от компанията. На същия етаж са разположени и площите на киното, което ще бъде ръководено от индийската компания “Сине гранд”  – то ще се състои от кафене, лоби и шест салона, съобщава regal.bg.

Ремонтните действия в зоната за хранене ще се извършват през нощта, за да не пречат на работата на наемателите в “Сити центъра”, както и на посетителите.

Предвижда се подмяната на таваните и всички инсталации, които са разположени в тези части – осветителна и електрическа инсталация, ОВК (отопление, вентилация и климатизация), както и пожарогасителна система, да приключат през май.

Подобно обновяване в сградата на CCS вече беше извършено през август 2012 г. на двете минусови нива на мола. Очаква се енергоспестяващите инсталации и осветление да дадат отражение на консумацията на енергия при отопление или охлаждане.

Предстои още и подмяна на инсталациите и на партера и етажите 1 и 3 на “Сити Център София”. Те се планират за летния период, когато посетителите в мола са по-малко в сравнение със зимата и пролетта.

Проектът за обновяване на сградата на първия търговски център от модерен тип в България включва още няколко етапа. Единият от тях е монтиране на въртяща се врата на централния вход на CCS, която вече е факт.

“Подмяната на входната врата на “Сити Център София” не е самоцел. То е важна част от решението за реновиране на сградата. – казва Мирослав Некезиев, който е  технически директор на търговския център. – С поставянето на въртяща се врата очакваме по-добри енергийни резултати в сезоните, когато температурите са много високи или много ниски”, уточнява той, като допълва, че периодът за изплащане на инвестицията по въртящата се врата е между две и три години, в зависимост от спецификата на сградата.

През март се очаква и внедряването на новата паркинг система, която ще улесни значително посетителите на търговския център, менажиран от компанията AIG/Lincoln.

Инвестицията за обновяване на сградата на CCS е на стойност  550 000 евро, като сумите за внедряването на еPark системата не са включени в нея. Паркинг оборудването струва 125 000 евро.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *