post

82 закона в строителния бранш трябва да бъдат променени заради разделянето на регионалното министерство на две ведомства и създаването на ново министерство на инвестиционното планиране. Това заяви депутатът от “Коалиция за България” Димчо Михалевски, цитиран от в. “Стандарт”.

Дотогава обаче е блокирано издаването на строителни разрешения от министър Десислава Терзиева, тъй като тя е министър на регионалното развитие, но не и на благоустройството. А в законите е предвидено документите да се подписват от “министъра на регионалното развитие и благоустройството”.

В правомощията на Терзиева е даването на зелена светлина на проекти, които се извършват на територията на две или повече области. Такива са например магистралите, а най-скорошният проект, който трябва да стартира, е изграждането на отсечката на магистрала “Струма” между Дупница и Благоевград.

Кабинетът отпусна пари за отчуждаване на терените по бъдещото трасе на магистралата, а пътната агенция ги преведе по сметките на общините на 18 юни. Сега се очаква издаване на строително разрешение за проекта.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *