post

Вече е възможно изплащането на обезщетения за отчуждените имоти за изграждането на Лот 2 – участъка от Дупница до Благоевград от автомагистрала “Струма”, съобщиха от областната администрация в Кюстендил.

Заявленията ще могат да се подават на място в общините Бобов дол, Дупница, Бобошево и Кочериново. Те ще се приемат от експерти от областната администрация, а датите за подаване са 4 и 5 юли, информира inews.bg.

Финансирането на процедурата за отчуждаване е на обща стойност 2 027 544 лв. Средствата се осигуряват от Агенция “Пътна инфраструктура”.

Припомняме, че преди дни в. “Сега ” излезе с публикация, че разцепването на министерството на регионалното развитие и благоустройството на две и отделянето на част от него в отделно ведомство блокира работата по инфраструктурните проекти от национално значение и създаде пълен административен хаос. В момента няма кой да издаде разрешение за строеж на лот 2 на магистрала “Струма”, бавят се и ремонтите на три виадукта на магистралите “Хемус” и “Тракия”, за които вече има отпуснати пари.

Депутатът от “Коалиция за България” Димчо Михалевски коментира, че “усилено се работи по законодателни промени, с които да бъдат разделени функциите на двете министерства”. Според Михалевски става дума за технически промени в 82 закона, с които ще се изчистят наименованията на министерството и министъра. Очакванията му са пакетът да бъде придвижен от парламента в близките 1 – 2 седмици.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *