post

Български и румънски експерти обсъждат интензивно идеята за изграждане на Дунав мост 3.

“В момента обсъждаме вариантите откъде би могло да дойде финансирането. И оттам вече да навлизаме в конкретика и да решаваме едно такова съоръжение как ще изглежда, къде точно ще му е началото и краят, дали ще бъде комбиниран мост, дали ще бъде само пътен”, обясни Николина Николова, която е национално лице за контакт по Дунавската стратегия, предаде БТВ.

Налице са и първите конкретни стъпки. Има фирма, която е проявила интерес за изграждането на моста Силистра – Кълъраш, на принципа на публично-честното партньорство. И към момента има пусната процедура за започване на тръжна документация за избиране на изпълнителя, който да извърши предпроектните проучвания, добави кметът на Силистра д-р Юлиян Найденов.

Местните хора подкрепят идеята. Според Иван Петров това е една дестинация която ще осъществи дълбока връзка със североизтока. Снежана Генчева допълва, че докато се строи мостът, ще бъдат създадени и разкрити много работни места, включително и за младите хора.

Срокове все още няма, но анализът през следващите месеци трябва да покаже къде ще е най-добре да стъпи мостът на българския бряг.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *