post

Проектът за най-новия мол в София Sofia Ring Mall спечели приз в категорията „Търговски архитектурен проект“ на престижните международни награди Europе Property Awards 2013. Sofia Ring Mall спечели наградата в конкуренция със стотици проекти за търговски сгради и молове от целия континент.

Europe Property Awards са сред най-престижните награди в строителния бранш, които отличават най-стойностните и издържани в дизайнерско отношение проекти. Победителите от всяка държава и континент впоследствие ще се изправят един срещу друг на International Property Awards на специално събитие в края на 2013 г., когато ще се определят и най-добрите сгради в света за тази година.

Новият търговски комплекс в столицата ще отвори врати през март 2014 г. Заедно с магазина на ИКЕА, до който молът се намира, той ще има обща отдаваема площ от над 100 хил. кв. метра. Sofia Ring Mall ще включва общо над 200 магазина, 10 кинозали и ще разполага с 3,500 паркинг места. Проектът ще е първият т.нар. „отворен” мол, който ще дава възможност за досег с природата в полите на Витоша и ще включва и парк с езеро.

Цялата инвестиция в Sofia Ring Mall възлиза на над 120 млн. евро. Комплексът ще бъде съобразен с всички съвременни изисквания за енергийна ефективност, а зелените площи ще заемат около 30% от цялото пространство на проекта.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *