post

За реновиране и основен ремонт на пътна мрежа в София са предвидени 200 млн. лева, съобщи зам.-кметът по финанси и стопанска дейсност Дончо Балабанов.

През септември се очаква Европейската инвестиционна банка да одобри заем от 50 млн. евро, така че по част от обектите работата да започне.

Балабанов каза още, че през тази година ще започне изграждането на бул. “Копенхаген” в “Дружба 2”.

“Скоро трябва да започне работа по подмяната на трамвайното трасе по бул. “България” като стойността на договора е 6 млн. лв.”, посочи Барбалов. Изчаква се да влязат в сила подробните устройствени планове във връзка с изграждането на кръстовища на две нива при Семинарията и при бул. “Иван Ев. Гешов” и “България”.

“Продължава строителството на 13 нови детски градини, предстоят ремонти в училищата. В ход са процедури за ремонта на пространството около НДК. Сега се правят търговете, така че догодина реконструкцията да започне и да приключи до средата на 2015 г.”, съобщи зам.-кметът.

Стойността на ремонтните работи е 13 млн. лв.

Зам. – кметът обясни още, че ще бъде обновен и фонтанът пред НДК, който не се пуска често, поради проблеми с хидроизолацията и големите загуби на вода.

Тече процедура за реновирането на Докторската градина, което включва изграждането на напоителна система и осветление.

За реконструкцията на парка “Баня Лозенец” има избран изпълнител.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *