post

Комисия за издаването на Акт 15 на Агенция „Пътна инфраструктура” работи за приемане на директното трасе на  връзката на АМ „Хемус” със Софийския околовръстен път – пътен възел „Яна”. Строителните работи на директното трасе завършиха и комисия, назначена със заповед на инж. Илиана Захариева, ще работи до 19 август за приемането на строителния обект и готовността му за въвеждане във временна експлоатация по време на строителството на обекта, съобщават от АПИ.

Целта е движението по новия автомагистрален участък да бъде пуснато в понеделник – 19 август, веднага след подписването на Акт 15.

Днес строителят довършва подравняване на откосите на насипите и бележки по хоризонталната маркировка, почиства се пътното платно, за да се гарантира безопасността на движението. Комисията ще продължи да работи и през почивните дни, както на обекта, така и в АПИ за обработка на големия обем документи за издаването на Акт 15.

Общата дължина на директното трасе е 8,46 км. Проектът се съфинансира от Кохезионния фонд на Европейския съюз и държавния бюджет чрез Оперативна програма „Транспорт” 2007-2013 г.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *