post

Първият в света зоопарк с еко-сертификат вече е факт. Той се намира в Сингапур и е дело на DP Architects. „Речно сафари“ е изложба на целия растителен и животински живот от Амазонка, Мисисипи, Конго, Нил, Ганг, Мъри, Меконг, Яндзъ, пише 1към1.

Амбициозният зоологически атракцион, посветен на дивата природа, е първият парк в света, постигнал сертификация Green Mark Platinum. Разгърнат върху 11 хектара, той представлява конструкция с минимално въздействие върху околната среда и събира всички природолюбители, които искат да се запознаят с природните условия и животните на света.

Паркът е разделен на четири зони, като има и издигнат мост с изглед към парка. Има приключенски сектор „Реките на света“, куест-игра „С лодка по Амазонка“, както и „Наводнената гора около Амазонка“. „Гората на гигантската панда“ пък е локална ботаническа градина, която описва териториите около река Яндзъ.

Основният павилион на парка имитира дървесна къща за сафари, където бамбукови колове се издигат нагоре, за да поддържат покрива на конструкцията.Отделните тематични области се разгръщат както на открито, така и на закрито. Има и покрита пешеходна пътека над язовир Селетар, където посетителите могат да наблюдават местния морски живот.

DP Architects са проектирали пътеките на парка така, че да бъдат леко повдигнати, за да могат растенията и животните да си живеят спокойно, без да се нарушава тяхната естествена среда.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *