post

Лот 2 на АМ “Марица” – „Димитровград – Харманли” може да бъде готов през юни 2014 г. Това стана ясно по време на инспекцията на участъка, в който участваха министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева и инж. Лазар Лазаров – член на управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура”.

„Доволна съм от работата, свършена от строителя до момента”, заяви след като премина по трасето на участъка „Димитровград – Харманли” министър Терзиева и подчерта, че за изминалите два месеца е свършена много работа по обекта.

Министърът на регионалното развитие заяви, че ще проверява извършващите се строителни дейности непрекъснато и следващата проверка ще е съвсем скоро през септември.

Съгласно споразуменията за удължаване на срока на договорите за строителство ЛОТ 1 „Оризово – Димитровград” трябва да бъде завършен юни 2014 г., а Лот 2 „Димитроград – Харманли” – февруари 2014 г.
На въпрос на журналисти тя уточни, че няма опасност да загубим европейски  пари по проекта, защото се финансира с безвъзмездна помощ, чийто договор е до май 2015 г.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *