post

Най-голямата гръцка верига универсални магазини NOTOS ще влезе в България с откриването на Sofia Ring Mall, съобщи Profit.bg, позовавайки се на информация от ръководството на мола.

NOTOS е лидер в сектора на универсалните магазини в Гърция с 8 търговски центъра с над 40 000 кв. м на търговски площи. Компанията притежава и магазини в повечето балкански страни, както и в Централна Европа, Кипър и Малта. Тя управлява над 75 марки в повече от 500 точки на продажба, сред които CHANEL, GIVENCHY, Guerlain, RALPH LAUREN, Yves Rocher, LACOSTE и много други.

Първият магазин на NOTOS в България ще подслони около 60 световноизвестни марки за облекла, 20 за аксесоари, чанти и обувки и над 100 за козметика и парфюмерия на площ от 6 000 кв. м.

“Ние сме много доволни, че вече ще присъстваме на такъв нов пазар като България чрез партньорството ни с Ring Mall Sofia”, каза Барбара Вернику, управляващ директор на NOTOS. “Ще приложим на практика нашата концепция за “магазин в магазина”, което е нещо ново за страната и се надяваме, че ще направи пазаруването лесно, удобно и забавно.”

Припомняме, че съвсем наскоро друга гръцка верига – Sprider Stores обяви че напуска страната. Веригата притежаваше пет магазина в София, Пловдив и Стара Загора, но още в началото на годината ги намали до четири. Излизането от българския пазар е свързано с плановете на гръцкото дружество за преструктуриране на бизнеса и съкращаване на разходите, като в момента тече и ликвидация на дъщерните му компании в Кипър и Румъния.

The Ring Mall Sofia ще бъде разположен на площ от 100 000 кв. м и ще разполага с над 200 магазина. Основният акцент на новия мол ще бъде по-скоро върху местата за забавление, спорт и отдих, отколкото върху пазаруването както при всички други проекти за молове до сега в България. Комплексът ще разполага с големи отворени пространства, огромни тераси с изглед към полите на Витоша и красив парк с изкуствени езера. Той ще включва също така огромна зала за игри, кинозали от ново поколение и много други развлечения. Инвеститорите в проекта Sofia Ring Mall са Fourlis Group, която произвежда стоки за дълготрайна употреба и Danaos Group, която се занимава с корабен транспорт, информационни технологии, строителство, банкови и финансови услуги и която се търгува на нюйорксата фондова борса (New York Stock Exchange). Общата инвестиция в проекта е за над 170 млн. евро.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *