post

Общо 40 млн. лева са инвестирани досега в реконструкция на мостови съоръжения по програма, която Столична община изпълнява, предаде economynews. В рамките на 5 години напълно реконструирани са 84 моста, сред тях са надлез „Надежда”, Сточна гара, „Драган Цанков”, „Ботевградско шосе”.

Предстоят големите съоръжения по бул.”Цариградско шосе”. Предвидени са около 10 млн. лева за реконструкция за първия етап на булеварда, което включва мостовите съоръжения на 4-ти километър и разклона за летището, както и връзките между мостовите съоръжения”.

Кметът на София Йорданка Фандъкова провери изпълнението на реконструкцията на надлеза на бул. „Цариградско шосе” и бул. „Копенхаген” в район Младост. По думите й ако времето позволява, ремонтът на надлеза да завърши до Никулден.

При предишното ми посещение, при надлеза по бул. „Цариградско шосе” при бул. „Копенхаген” (бул. „Универсиада” при Горубляне”) в район Младост имаше леко забавяне. Исках да разбера – дали са влезли в график. Трябва да приключат до Никулден, каза Фандъкова. Около два млн. лева е стойността за цялостната рехабилитация. Надлезът е първият обект по програмата за ремонт на улици и булеварди, финансирана съвместно с Европейската инвестиционна банка.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *