post

Продължава изграждането на магистрали и скоростни пътища, но специално внимание ще се обърне на пътищата втори и трети клас, занемарени с години. В момента се работи по пътни обекти с над 1100 километра дължина на стойност над 1,5 млрд. лева, заедно със съоръженията свързани с тях. Това каза министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева по време на представянето на отчета на ведомството.

Ще продължи и финансирането и с национален бюджет, и по оперативната програма “Региони в растеж”, по която ще има около 170 млн. евро, коментира Терзиева, цитирана от БТА.

Продължава подготовката на проекта за лот 3 на “Струма”. Никъде не съм казвала, че ще има само една тръба на Кресненското дефиле, има идеен проект, до края на 2020 г. трябва да е готов участъкът от магистралата, каза министърът и заяви, че на този етап там ще има два тунела.

Тунелът под Шипка остава приоритетен проект и продължава по него да се работи, но не за сметка на съкращаване на пари за безопасността, или правенето на един тунел през Кресненското дефиле, допълни министърът.

В началото на 2014 г. ще стартират тръжни процедури за рехабилитация на около 41 километра от старите участъци на магистрала “Тракия”, каза министърът. Те ще се финансират по програма “Транзитни пътища 5”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *