post

Дружеството “Трейс Груп Холд” АД сключи втори договор за инфраструктурно строителство в Сърбия. Компанията ще строи участък от магистралата Е80 между Бела Паланка – Пирот.

Стойността на договора е 15 364 223.83 евро, а финансирането е от Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР).

Трейс ще изгради паралелен път с приблизителна дължина 22 километра с проектна скорост 60 км/час и габарит 9 метра. Обектът включва също строителството на 5 моста, един от които над река Нишава и участък от жп линия Ниш – Димитровград с дължина 258 метра.

Възложител на проекта е “Коридори Сърбия” ООД, Белград, Сърбия. Срокът за изпълнение е 1 година, съобщиха от компанията.

В момента “Трейс Груп Холд” АД изпълнява договор за изграждане на лот от магистрала Е-75 в Сърбия. Проектът е на стойност 3 828 528 323.75 сръбски динара. Финансирането е осигурено от ЕБВР, Световната банка и бюджета на Сърбия.

Е80 е европейски път, започващ от Лисабон, Португалия и завършващ на източната граница на Турция с Иран. Той преминава и през територията на България – от Калотина до Капитан Андреево по автомагистрите Тракия и Марица.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *