post

Европейската комисия е дала зелена светлина на Агенция „Пътна инфраструктура“ за изграждането на Западната дъга на софийския Околовръстен път както и за Северната скоростна тангента. Това заяви Стефан Чайков, председател на Управителния съвет на агенцията Чайков посочи, че до края на този месец трябва да бъде пуснат и пътя Кърджали-Подкова, съобщи econ.bg.

Според шефа на АПИ липсата на сняг е спестила 8 млн. лв. на Агенция „Пътна инфраструктура“ от 15 ноември досега. По думите му средствата ще бъдат използвани за ремонт на републиканската пътна мрежа през пролетта.

Изплатени за зимно почистване през ноември са 6,1 млн. лв., а през декември – около 11 млн. лв. От тях около 80-90% са за подготовка и поддържане на съоръженията. Чайков заяви, че тези средства трябва да бъдат намалени, а в същото време да се увеличат парите, които пътната агенция дава на фирмите за свършена работа.

Той коментира още, че през 2013 г. ведомството приключва годината за първи път без задължения. За сравнение към 31 декември 2012 г. дълговете на агенцията към пътните фирми са в размер на 40 млн. лв.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *