post

В автомобилната промишленост се готвят проекти на стойност 1.2 млрд. лв., които ще създадат минимум 8 500 работни места. Това съобщи на пресконференция министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев,цитиран от Агенция „Фокус”.

„В последните 7 месеца по Закона за насърчаване на инвестициите сертифицирани и в процес на сертифициране са проекти на стойност 95 млн. лв. Предвижда се създаването на 510 нови работни места. През 2014 година по някои от големите проекти за привличане на инвестиции да се открият още 1300 работни места. Ще привлечем инвестиции на стойност над 77 млн. лв.”, заяви Стойнев.

„Освен тези проекти, очакванията ни са големи за стартиране на проекта „Южен поток”, което ще е огромен инвестиционен проект. За две години трябва да бъде изградена тръбата. Ще има работа за почти всички български строителни фирми. Започват и конкретните подготовки за изграждане на 7-ми блок на АЕЦ „Козлодуй”, каза министърът.

Очаква се конкретна инвестиция за 100 млн. евро в София. Нагласата е това да се случи скоро, добави той.

Стойнев каза, че МИЕ ще съсредоточи работата си върху малките и средни предприятия, които определи като “гръбнакът на българската икономика”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *