post

Министерският съвет обяви нова обществена поръчка за реставрация на правителствената резиденция „Евксиноград“. Стойността на поръчката е 7,5 млн. лева.

Изпълнителят ще трябва да реставрира резиденцията и нейните оранжерии, да реконструира старинната дворцова конюшна и да консервира археологическите разкопки при крепостта Кастрици.

Предвижда се демонтаж на подови настилки, стенни облицовки, дървена дограма и интериорни врати. Ще се положат нови зидария, фаянс и гранитогрес, паркетни настилки, текстил по стени.

Ще се извърши монтаж и обработка на масивно дюшеме и дървени первази по детайл, както и на дограма от трислойна дъбова дървесина. Резиденцията ще има нова осветителна и мълниезащитна електроинсталация.

Крайният срок за подаване на офертите е 17 февруари. Документите на участниците ще бъдат отворени на следващия ден. Гаранцията за участие в търга е в размер 60 000 лева. Ще бъде избрана икономически най-изгодната оферта.

Това е вторият търг за реставрация на резиденцията, след като първият завърши неуспешно, тъй като кандидат-изпълнителите не отговаряха на условията на поръчката.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *