post

България да доставя строителни материали за подготовката на Катар за Световното първенство по футбол през 2022 година. Тази възможност обсъдиха министърът на икономиката Драгомир Стойнев и премиерът на Катар и министър на вътрешните работи шейх Абдулах бин Насер бин Кхалифа Ал Тани.

Двамата министри дискутираха възможностите за сътрудничество между двете държави в сферата на строителството по време на заседание на междуправителствената комисия за икономическо сътрудничество, състояло се в Доха.

Катар отново е потвърдил интереса си към строителството на скоростния път „Русе – Свиленград“, който ще бъде изграден на принципа на публично-частното партньорство.

На срещата е решено и да бъде създаден общ Инвестиционен фонд между България и Катар, който да подпомага развитието на малки и средни компании у нас. Участници във фонда ще са Българската банка за развитие и катарската държавна инвестиционна корпорация “Катар Холдинг”.

Предстои и откриването на Служба по търговско-икономическите въпроси към българското посолство в Доха, която ще съдейства за реализацията на съвместните проекти на двете държави.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *