post

„В следващия програмен период в европейските фондове ще се гледа много по-внимателно на развитието на железопътния транспорт, който е по-екологичен, масов и удобен транспорт. България не страни от тенденцията и в следващата ОП “Транспорт” ще продаде достатъчно тежест на сектора. Средствата, които ще дойдат от еврофондовете ще бъдат разделени условно 50 на 50 с автомобилния трянаспорт. Това каза транспортният министър Данаил Папазов в студиото на „Панорама”.

По думите му жп проектите няма да бъдат развивани в противовес на автомагистралите, а напротив – в добър баланс. Ж”елезопътният транспорт ще бъде от особена важност за следващия програмен период. Там ние ще вложим почти 1 млрд. евро, каза още министърът.

Във връзка с промените в наказателния кодекс министър Данаил Папазов посочи, че вече има внесени предложени мерки за промени в кодекса. „Много спекулации имаше за предвидените наказания в кодекса. Много е важно, да се опише кое е железопътната инфраструктура”, каза Папазов. Опитваме се с превантивни мерки да намалим посегателствата върху железопътната инфраструктура, добави Папазов. Относно електронното правителство, Папазов заяви, че се работи по направата му.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *