post

Заможни българи купуват жилища в Швейцария, Германия и Франция. Повечето от тях са хора на средна възраст със стабилен бизнес, чиито деца учат или работят зад граница. Родителите предпочитат да купят жилище на отрочетата си, вместо да плащат солидни наеми всеки месец. Това разказват пред в-к “Стандарт” членовете на “Сдружение брокери на имоти”.

Обяви за продажба на имоти във Франция от наши брокери са с цени от 10 000 до 38 млн. евро. Проверка на изданието открива само два имота в Швейцария през български агенции – това са къщи с цени приблизително 2,2 млн. евро. Средно между 1500 и 3000 евро пък са цените на апартаментите в големите немски градове.

Гърция също е сред държавите, които са най-интересни за българите като място за закупуване на жилища, сочат данните на сдружението. Хората, които купуват апартамент, обикновено живеят там през част от годината, основно през летния сезон, или развиват собствен бизнес, свързан с туризъм – отдават под наем апартамент, яхти или имат друга подобна дейност.

Търговията с гръцки имоти се осъществява основно от агенции в Благоевградския регион. Членовете на “Сдружение брокери на имоти” допълват, че при покупка на имот в чужбина е по-правилно да се работи с локални специалисти. Съветът на брокерите е да се преценява внимателно инвестицията в имоти зад граница и тя да се прави, ако е наистина защитена.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *