post

Строителството е един от секторите с потенциал за реализация на съвместен бизнес с Алжир. Това обяви министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев по време на откриването на Смесения българо-алжирски комитет за икономическо, научно и техническо сътрудничество. Алжирската страна потвърди интереса си за участие на български фирми в развитието на инфраструктурата си. “Алжир има амбициозни планове да изгради 2 млн. жилища и биха желали да привлекат опита на българските строителни фирми в реализиацията им”, допълни министър Стойнев. Алжир ще използва българските специалисти и за развитието на туризма и земеделието. “Ще насърчим износа на български продукти за Алжир, които имат висок потенциал за реализация на алжирския пазар”, каза още той.

“Ролята на българското и алжирското правителство е да подпомогне по най-добрия начин всички инициативи от взаимен интерес”, категоричен бе Стойнев. По думите му сфери със сериозен потенциал за реализиране на съвместен бизнес са още търговията, селското стопанство, вътрешните работи, енергетиката и туризма.

Министър Стойнев бе категоричен, че страната ни ще разшири сътрудничеството си с Алжир. Търговският представител на България в Алжир ще улесни сътрудничеството между представителите на бизнеса от двете страни, подчерта той. “Можете да разчитате на нашето съдействие, осъществяване на контракти и реализиране на съвместни инициативи и проекти”, категориен бе министърът пред представителите на алжирския бизнес. Те от своя страна изразиха задоволство от плановете за разкриване на СТИВ, тъй като това е категоричен сигнал за държавна подкрепа за задълбочаване на двустранното сътрудничество.

От страна на алжирския бизнес в дискусиите участват представители на сектори: енергетика, строителство, машиностроене, изграждане на хидроцентрали, промишленост, текстил, електротехника, асаньорна техника и други.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *