post

Следващия месец в Плевен и Велико Търново ще бъде представен официално идейният проект за трасето на магистрала “Хемус”, предстои и обществено обсъждане. Това каза министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева, която заедно с председателя на УС на АПИ инж. Стефан Чайков  инспектираха трасето на новоизграждащия се обход на гр. Враца.

Тя информира, че вече е избран изпълнител за изработка на детайлния идеен проект за първия участък от Ябланица до разклона за Плевен и Ловеч. Провежда се процедура за избор на проектант на идейния проект за участъка от Ловеч до Велико Търново. „Продължаваме да работим по подготовката на магистрала „Хемус”, която е приоритет за правителството“, подчерта  министърът. „Продължаваме да работим и в участъка Шумен – Белокопитово – обектът не е замразен“, категорична бе Терзиева.

Терзиева подчерта, че политиката на правителството е да продължи изграждането на големите инфраструктурни проекти като магистрали, обхода на Враца и обхода на Монтана. Продължава проектирането и на нови инфраструктурни проекти, за да може в Северозападна България, която бе обявена за най-изостанала в Европа, да се изградят основните пътища, които свързват международен коридор номер 4.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *