post

През септември започва ремонт на пътната отсечка Бургас – квартал Сарафово. За трасето са отделени 1,5 млн. лева. Това съобщи днес министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева, която откри пътен възел “Българово” при км 352 на АМ “Тракия”. Очаква се новият път рязко да облекчи пътния трафик в посока Слънчев бряг на север и на юг в посока южното Черноморие.

В програмата е включен освен четирилентовият път до Сарафово и северният обход, добави председателят на управителния съвет на Агенция “Пътна инфраструктура” инж. Стефан Чайков. Той каза, че се надява следващото Народно събрание да ратифицира заемното споразумение и така до края на годината да се приключи с отчуждителните процедури и да се пристъпи към изпълнението на проекта. Чайков се похвали още, че около 16 милиона лева са инвестирани тази година в пътища в Бургаска област, предава iNews.

По думите на шефа на АПИ с новия път пътуващите вече имат възможност по третокласен път да стигнат до Ахелой безпрепятствено или от Каблешково през село Тънково директно до центъра на Слънчев бряг.

Инж. Чайков апелира към всички шофьори да използват обхода, за да си спестят много време и нерви от преминаването през квартал Сарафово, Бургас и Поморие. Той добави, че продължава работата и по южния обход на Бургас през град Камено, който ще изведе движението през квартал “Меден рудник”. Така пътуващите за Южното Черноморие ще избегнат преминаването през областния град.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *