post

Министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева направи символичната първа копка по започване на строителните работи на път към границата със Сърбия, където ще бъде открит нов пропускателен пункт. Проектът започва от началото на с. Салаш, преминава през цялото село и след селото до границата с Република Сърбия, около 4 километра е ново строителство. Срокът, който са поели изпълнителите е 163 дни.

„Политиката на нашето правителство е насочена към намаляване различията на регионите и доказателство за това са предприетите действия в Северозападния район на България. Успяхме да покажем, че мислим за този край на страната като осигурихме около 17 млн.лв. от Публичната инвестиционна програма на правителството само за областите Видин и Монтана.”, каза Терзиева.

Третокласният път Арчар – Димово – Салаш е важна транспортна връзка за общините Димово и Белоградчик. За пътя към граничния пункт са осигурени близо 3 000 000 лева по публичната инвестиционна програма “Растеж и устойчиво развите на регионите”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *