post

Търсят се варианти за намиране на средства за участъка Шумен – Белокопитово от автомагистрала „Хемус”, но ако не се намерят пари за изплащане на задълженията към изпълнителя сме принудени да спрем работата на обекта до края на годината, каза председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура” инж. Лазар Лазаров на среща с инж. Димо Димов, изп. директор на фирмата – изпълнител на обекта АМ “Черно море” АД, и с вицепрезидента на КНСБ Валентин Никифоров.

Досега изпълнителят на обекта е представил в АПИ три сертификата за извършените през тази година строително-монтажни работи на отсечката от „Хемус”. Те са за около 8 млн. лв.

Търсим възможности, за да осигурим поне тези средства, с които изпълнителят да може да изплати заплатите на работниците на обекта, подчертаха на срещата заместник-министър Петров и инж. Лазаров. Двамата заявиха, че държавата в никакъв случай не се е отказала от обекта, но при положение че в бюджета за 2014 г. не са предвидени никакви целеви средства за този обект, а и настоящото финансово състояние на държавата не позволява предоставяне на необходимия ресурс, единственият изход от ситуацията е временно спиране на строителните работи на отсечката, пише infostock.

В четвъртък предстои съвместна среща с Министерството на финансите, на която отново да бъдат обсъдени възможностите за осигуряване на средства за продължаване работата на обекта.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *