post

От републиканския бюджет ще бъдат осигурени 8,5 млн. лв. за участъка Шумен – Белокопитово от автомагистрала „Хемус”. Принципното решение е взето след работна среща в Министерството на финансите, в която участваха вицепремиерът и министър на регионалното развитие и на инвестиционното проектиране Екатерина Захариева, заместник-министърът на финансите Кирил Ананиев, заместник-министърът на регионалното развитие инж. Ангел Петров и председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура” инж. Лазар Лазаров.

Предстои на заседание на Министерския съвет да бъде прието постановление за предоставяне на средствата, съобщава Money.bg.

С тази стъпка отново даваме ясен знак, че нормализирането на взаимоотношенията на държавата с бизнеса е от първостепенно значение за възстановяване доверието в институциите, посочи след срещата вицепремиерът Екатерина Захариева.

С осигуреното финансиране ще бъдат платени изпълнените от началото на годината строително-монтажни дейности на отсечката Шумен – Белокопитово. Досега строителят – АМ “Черно море” АД, е представил в АПИ три сертификата за около 8 млн. лв. С целевото финансиране изпълнителят ще може да изплати заплатите на работниците на обекта, да покрие разходите си за суровини и да продължи работата по изграждането на инфраструктурния обект.

Очаквам до 20 дни парите да бъдат по сметките на АМ “Черно море” АД, посочи председателят на УС на АПИ инж. Лазар Лазаров.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *