post

Все още се търсят възможности за преодоляване на пречките пред изграждането на автомагистрала „Струма“. Това заяви изпълнителният директор на Агенция „Пътна инфраструктура“ Лазар Лазаров.

След серия срещи със строителя – гръцката фирма-изпълнител на ЛОТ 4 „Актор“ предстоят анализи на документи, обясни Лазаров, цитиран от econ.bg.

Той обясни, че успоредно с чисто юридическия въпрос е съставена група с технически лица – включваща български и гръцки експерти. Целта е да се направи реалистична работна програма за завършване на обекта. Също така да стане ясно гръцката страна с какви източници на каменни материали разполага, за да може 16-километровият участък да бъде завършен, информира Нова телевизия.

Към края на миналия месец транспортният министър Николина Ангелкова обяви, че магистрала „Струма“ ще е готова най-рано в периода 2020 – 2022 г.

Първа копка на аутобана бе направена на 5 април 2012 г., след като гръцката фирма спечели търга с оферта от 55,9 млн. евро. Индикативната стойност на близо 16-километровата отсечка се изчисляваше на 50 млн. евро. По план обектът трябваше да бъде завършен за 23 месеца.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *