post

Колите ще минават през Лъвов мост само за минута през ноември. Тогава ще е готово кръстовището на две нива. Движението по бул. „Сливница” ще е на нивото на реката, а пътуващите по бул. „Мария Луиза” ще минават през кръгово движение около моста, пише в. “Монитор”.

След като бъде пуснато движението, колите по „Сливница” ще преминават само за 18 секунди, а тези, които се качат на кръговото движение, ще се бавят от 1 до 3 минути. Ще се намалят и с 50% вредните емисии в района.

Преди месец общината пусна северния тунел по бул. „Сливница”, а от миналата седмица по моста вече се движат и трамваите. В момента майсторите продължават работата по тунела който е под южните платна на кръстовището. Работата там се забави с две седмици не само заради проливните дъждове това лято, но и заради археологическите разкопки, които се правят. Досега археолозите са открили над 450 находки.

През следващата година Столичната община ще започне и ремонт на участъка от бул. „Мария Луиза” от Лъвов мост до Централни хали. В проекта е включена цялостна модернизация на инженерните мрежи, осветление, тротоари и бордюри.

През ноември ще се отпуши и тапата по бул. „Александър Малинов” в жк „Младост 1”. Там има промяна в организацията на движението заради строежа на метрото до Бизнес парка.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *