post

Автомагистрала „Хемус“ е топ приоритет за Министерството на регионалното развитие, за да може да се ускори развитието на Северна България, каза в ефира на bTV регионалният министър Лиляна Павлова. Тя поясни, че през следващата година започва строителството на нови 60 км. от магистралата.

За следващия участък от 240 км до Шумен са необходими половин милиард лева, които ще се търсят като заем от европейските банки за срок от 17 години, уточни още Павлова.

Регионалният министър заяви, че има забавяне по редица големи проекти. „Ако не ги задвижим до година, година и нещо – ще загубим много пари, а и ще трябва да върнем усвоените досега“, посочи тя, цитирана от econ.bg.

Павлова разясни, че става въпрос за проекти, които са в изпълнение. До края на декември трябва да бъдат разплатени 210 млн. лв., или да бъдат върнати.

Министърът коментира и бившото Министерство на инвестиционното проектиране. По думите ѝ, то е струвало на държавата милиони, а 6 месеца на практика не е функционирало и не е издавало разрешения за строителство и инвестиции.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *