post

На 18 ноември Българския съвет за устойчиво развитие, съвместно със Световния съвет за устойчиво строителство, организира за своите членове уъркшоп на тема „Обща европейска рамка за оценка на устойчиви сгради”. Лектор и модератор на уъркшопа беше Джеймс Дринкуотър, Съветник по политическите въпроси на Световния съвет за устойчиво строителство.

На събитието присъстваха представители на Knauf, Knauf Insulation, Denkstatt, АGC Flat Glass, Alukoenigstahl, Philips, Arch Engineering, Камара на Архитектите в България, Bulgarconsult AI, Triple Green Building Group, Otis United Technologies, No Name Arch, Urban Viva,  бизнес лидери, инженери и архитекти.

По време на събитието участниците дискутираха кои са политиките  на европейско ниво, необходими, за да се преодолеят основните пазарни бариери пред устойчивото строителство. Джеймс Дринкоутър представи новата политика за устойчиви сгради на Европейската комисия. Участниците дискутираха какво би включвала една обща рамка за оценка на устойчиви сгради, кой би я използвал и какви функции ще изпълнява евентуалното й създаване.

Oфициалния доклад с резултатите от проведения уъркшоп е в процес на изготвяне и в кратки срокове ще бъде разпространен сред заинтересованите страни.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *