post

Министерство на туризма пуска на сайта си електронен регистър с туристическите дестинации в България, съобщи ресорният министър Николина Ангелкова при откриването на Петата международна среща на туроператорите. Той ще улесни работата на туроператорите и ще им позволи по-лесно да се ориентират по отношение на различните атракции и интересни места в страната.

По нейните думи издаването на регистъра вече е започнало. Очаква се скоро той да бъде публикуван на сайта на ведомството. “За първи път България има министерство на туризма и то ще има изключително отговорна задача, една от които е добрата работа с туроператорските фирми и туристически агенции с подкрепата на държавата и общините”, подчерта Ангелкова, цитирана от агенция “Фокус”.

Министърът посочи, че основната цел на ръководената от нея институция е страната ни да се превърне в целогодишна туристическа дестинация. Ангелкова смята, че регистърът е важен, за да бъдат създадени конкурентоспособни туристически пакети, които предлагат качествени услуги на висока стойност. Тя коментира, че в момента целта е към привличане на туристи от по-далечни държави и по-конкретно от Китай, Индия и Япония.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *