post

Стотици милиони са загубите за София през годините заради забавянето на строителството на завода за боклук, посочи премиерът Бойко Борисов. Той инспектира площадката на която се изграждат инсталациите за биологично третиране на отпадъците. Заводът по график трябва да е готов до края на годината, ако стоителите успеят да наваксат закъсненията заради лошото време.

“Такива конспиративни мероприятия бяха правени за този завод, така бяха подлъгвани софиянци, квартал по квартал, стачка след стачка, протест след протест, години наред с умисъл, за да няма завод – да има кризи и да се възползват от балирането, извозването и съхранението. Не бива да забравяме тези години, защото това са стотици милиони загуби за София-град”, заяви премиерът Борисов, цитиран от БНР.

“Най-добрата немска, австрийска и италианска техника ще обслужва този завод. 30 – 40 000 домакинства, на практика, от тези 180 000 тона, които ще се преработват тук, ще снижат цената на топлоенергията. ЕК положи огромно разбиране към нас. Те знаеха какво се прави в България – проект за стотици милиони евра – инвестиция в България на европейските данъкоплатци”, допълни премиерът.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *