post

Китайска компания е проявила интерес да изгради третия лъч на метрото в столицата. От фирмата са готови да участват заедно с българска фирма. Освен тях турската “Доуш иншаат ве тинджарет”, която построи част от втория лъч също ще се включи в процедурата за избор на изпълнител. Освен тях в нея ще участват и компанията, изградила метрото в Истанбул, пише “Преса”.

В процедурата ще участва и испанските фирми “Ел Ду” и “Конструктора Сан Хосе”. Заедно с тях ще се състезават още чешката “Метростав” и италианските Seli Overseas и Grandi Lavori Fincosit S.p.A. Изпълнителят трябва да бъде избран до май месец, а договорите да бъдат сключени през юли.

Очаква се през октомври да започне строежът на третия лъч на метрото, информира Econ.bg. Изграждането ще стартира от най-трудния 7-километров участък между театър “Зад канала” през центъра до кв. “Красно село”. Заради строителните работи вероятно ще се получи трафик в центъра, тъй като някои от ключовите участъци ще бъдат затворени.

Това се отнася до бул. “Патриарх Евтимий” между улиците “Граф Игнатиев” и “Фритьоф Нансен”, около НДК (по “Патриарх Евтимий” в отсечката между “Витоша” и Петте кьошета) и по бул. “Георги Софийски” (до Медицинска академия).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *