post

Кметът на Столична община Йорданка Фандъкова откри вчера реновираната спортна зала „Триадица”, която е част от инициатива на програма „София европейска столица на спорта за 2018” . Пред журналисти Фандъкова съобщи, че Столичният общински съвет предоставя залата на Българската федерация по баскетбол. На събитието, стана ясно, че Столична община е сключила договор за 10 години с Българската федерация по баскетбол за ползване на реновираната зала „Триадица”, предаде “Фокус”.

Фандъкова заяви, че в обновената зала „Триадица” имат възможност да тренират различни видове спорт 180 деца. „Вече имаме тази зала и не само нея. Хубаво е, че намерихме начин да си партнираме с федерацията. Знаете държавата, заедно с Федерацията по волейбол ремонтираха зала „Христо Ботев”. Сега очакваме през тази година с министъра на спорта да се ремонтира и зала „Фестивална”, така че след като имаме и голямата „Арена Армеец”, да имаме повече място за висок спорт”, допълни кметът Фандъкова.

„София ще бъде Европейска столица на спорта през 2018 г. и тази инициатива е насочена към масовия спорт. Особено важно е, че Българската федерация по баскетбол има възможност тук да прави своите състезания и отборите да тренират по 4 часа всеки ден. Ученическата спортна школа, в която тренират деца от съседните училища и от цяла София, може да провеждат безплатно своите занимания”, каза още тя.

Фандъкова допълни, че през тази година е предвидено Столична община да инвестира 5 500 000 лева за спортна инфраструктура. Тя допълни, че ще се извършат ремонтни дейности на спортни площадки, физкултурни и плувни басейни. Ремонти ще бъдат извършени на физкултурния салон в 98 НУ „Св.св. Кирил и Методий” – в район „Надежда”, изграждане на пристройка в съществуващия физкултурен салон на Първа английска гимназия, в новото училище в с. Герман ще бъде построен нов физкултурен салон, който ще се изгради заедно с фитнес площадки и ще продължи строеж на открито на спортни съоръжения.

Кметът посочи, че се очаква през тази година да започне ремонт и на зала „Фестивална”, за да се създадат условия за спорт и възможност на гражданите да посещават различни спортни мероприятия.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *