post

Нова офис сграда ще бъде построена в Пловдив. Първа копка на проекта направиха Константин Бояджиев, директор „Бизнес развитие” на „Галакси Инвестмънт Груп” и кметът на Града под тепетата Иван Тотев. Проектът „Офис Парк Пловдив” включва две сгради, специално проектирани да посрещнат нуждите на компаниите от аутсорсинг и IT индустрията.

“Офис Парк Пловдив” ще бъде разположен на бул. “Свобода”, близо до Мол “Пловдив” и ще представлява комплекс от сгради с разгърната застроена площ от 15 400 квадратни метра и с общ капацитет от 2000 души. Инвеститорът планира строителството да бъде на два етапа, като първата сграда от комплекса ще бъде готова в началото на 2016 г. В първият етап ще се изгради 7-етажна сграда с 6 етажа офиси и партер, инфрмира “24 часа”.

„Вярваме, че нашата инвестиция в нова офис сграда ще съживи икономиката в града и ще помогне за разкриването на много нови работни места. Ние сме една от малкото компании, която инвестира въпреки кризата”, коментира Константин Бояджиев. „Имайки предвид предимствата на града като привлекателна дестинация за инвеститорите смятаме, че тенденцията за увеличения интерес от страна на IT и аутсорсинг индустрията ще се запази”, допълни още той.

“Офис Парк Пловдив” е проект за голямо форматни офиси, отговарящ на високите изисквания на наемателите от различни сектори на бизнеса. Очакванията са сградата да запълни липсата на достатъчно качествени офисни имоти в града и да отговори на изискванията на наемателите, които търсят първокласни офиси, с гъвкави пространства и отговарящи на европейските стандарти. Проектът ще бъде с комуникативна локация, отворени офис пространства, техническа инфраструктура, в озеленена градска среда. Разположението в съседство с Мол Пловдив и Гребния канал, най-зелената зона на град Пловдив, създава неповторима комбинация от удобства и околна среда за бъдещите ползватели на сградата.

Очакванията са площите в сградата да бъдат наемани за офисите на компании, които все повече се спират на Пловдив като място за развитие и разширяване на своя бизнес.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *