post

София Тех Парк АД с подкрепата на Столична Община откриха в градина “Кристал” изложба на иновации и технологии. Целта на инициативата е подкрепа на иновативните компании в България.

Първият проект, който ще се осъществи с подкрепата на Столична община, „София Тех Парк“ АД, „Лидл България“ и иновативната компания Playground Energy, ще бъде изграждането на детска площадка в район „Младост“. Оборудването е изработено от Playground Energy, компания, която има за цел да стимулира децата да играят навън, преоткривайки детските площадки. Те ползват кинетичната енергия, която децата изразходват на площадката, за да им създадат нови и вълнуващи преживявания, които да ги мотивират да играят повече.

Настоящата изложба показва някои от най-ярките примери на развиващата се иновационна екосистема в България. Изложбата ще даде възможност да се разбере повече за иновативните продукти и услуги, разработени както от стартиращи компании, така и от пионери в областта на иновационните технологии. Представени са разработени продукти на: Strawberry Energy, Arthesis, Playground Energy, Walltopia, Race Cloud, Гражданите, Taxi me, Igreet, Ontotex, Tryad Games, Crytek, Dextrophobia rooms, Kuknall, Бал Бок, Praktrik, Aglika, Fab Lab, Roo’Bar, Smart Fab Lab, Jumpido и Tickey.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *