post

С годишен бюджет за научноизследователска и развойна дейност в размер от над 9 милиарда щатски долара, Microsoft е сред най-големите инвеститори в иновации в световен мащаб. Патенти, авторски права, запазени марки и търговски тайни на компанията са резултат от инвестициите в разработването на иновативни софтуерни продукти, устройства и услуги, които помагат на над един милиард души и предприятия по целия свят да реализират пълния си потенциал.

Глобалното портфолио на Microsoft от над 35 000 патента често заема първо място в индустрията според експерти. Windows и Microsoft Office са два от най-успешните обекти на авторското право в историята. Microsoft се нарежда като един от най-високо ценените портфейли от марки в света, което свидетелства за значителното въздействие на нашите силни запазени марки.

Microsoft също така се стреми да бъде отговорен лидер в областта на интелектуалната собственост и се ангажира активно с правителствата, индустрията и други в дискусии за политиките по отношение на интелектуалната собственост, поставяйки акцент върху създаването на устойчива среда за бъдещи иновации и творчески идеи. Компанията е начело на усилията за борба с пиратството, с цел информираност и защита от престъпни организации, които нанасят огромни щети на крайните потребители и местните икономики. През последните няколко години Microsoft сключи над хиляда лицензионни споразумения, позволяващи на стартиращи предприятия, клиенти, партньори и дори конкуренти да използват иновациите на Microsoft в собствения си бизнес.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *