post

България трябва да извърши отдавна отлаганите ключови реформи и да подобри инвестиционната среда, призова заместник-председателят на Европейската комисия за бюджета и човешките ресурси Кристалина Георгиева. По повод пролетната икономическа прогноза на Европейската комисия, която е по-оптимистична за страната ни, но залага продължаващ спад на инвестициите, в интервю за БНР Георгиева препоръча бързо да бъдат премахнати административните пречки пред бизнеса.

„Това, че имаме ниски данъци е добре, но очевидно не е достатъчно, защото се оказва, че на бизнеса му излизат през носа тези пречки, които се създават излишно по административен път”, подчерта заместник-председателят на Европейската комисия.

Кристалина Георгиева отдели специално внимание на случая с КТБ, тъй като банката бе посочена от Европейската комисия като основна причина за сътресенията във финансовия сектор и един от негативните фактори за слабия ръст на българската икономика. Кристалина Георгиева призова да бъдат дадени гаранции, за да не се повтори случаят с КТБ, пише infostock.

„Ясно е, че не е лесно да се приключи тази тема. Не само това, което се случи с КТБ, а това, което продължава да тресе общественото мнение. Трябва да се затвори тази страница решително, но и да се създаде по-голяма увереност, че този случай няма да се повтори”, подчерта заместник-председателят на Европейската комисия.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *